Ekim, 2018

Organizasyon Detayları
Etiyolojiden Tedaviye Tüm Yönleri ile Peri-implant Hastalıklar: İmplant tedavisi günümüzde öngörülebilir başarılı sonuçları açısından çok iyi dokümante edilmiş bir tedavi yöntemi olmasına karşın implantlarda hem donanımsal hem de biyolojik komplikasyonlarla karşılaşılmaktadır.
daha fazla
Organizasyon Detayları
Etiyolojiden Tedaviye Tüm Yönleri ile Peri-implant Hastalıklar:
İmplant tedavisi günümüzde öngörülebilir başarılı sonuçları açısından çok iyi dokümante edilmiş bir tedavi yöntemi olmasına karşın implantlarda hem donanımsal hem de biyolojik komplikasyonlarla karşılaşılmaktadır. Biyolojik komplikasyonlar peri-implant hastalıklar; implantı çevreleyen dokularda meydana gelen enflamatuar olayları tanımlar. Sayısı giderek artan araştırmalar, implant hastalarında gelişen peri-implant enflamasyonu, risk faktörlerini ve görülme sıklığını ortaya koymaktadır. Peri-implant hastalıkların tedavisine ait günümüzde kabul edilmiş, etkinliği kanıtlanmış,önerilen tek bir tedavi yöntemi bulunmamakla beraber tedavinin esas amacı; var olan hastalığı kontrol altına alarak, hastalığın ilerlemesini engellemektir. Bu sunumda; peri-implant hastaların etiyolojisi, risk faktörleri ve güncel tedavi stratejileri kanıta dayalı diş hekimliği verileri ışığında ele alınıp, değerlendirilecektir.
İmplant Cerrahisinde Kemik Ogmentasyon İşlemleri :
Bir implantın başarısı hasta beklentilerini hem fonksiyonel hem de kozmetik açıdan uzun dönemli karşılamasıyla değerlendirilmektedir. Bu başarının temeli; uygun protetik restorasyon konumlandırılmasına imkan veren implantın uygun bir şekilde konumlandırılması oluşturur. Protetik restorasyon rehberliğine uygun implant konumlandırılması kemik hacmindeki yetersizliğe bağlı olarak gerçekleştirilemediğinde kemik ogmentasyon işlemleri önerilmektedir.
Birçok deneysel ve klinik çalışma sonuçları; yönlendirilmiş kemik rejenerasyonu prensiplerinin uygulanmasını takiben yeni kemik oluşumunun gerçekleştiğini, oluşan kemiğin sadece tedavi edilen kemik defekt alanlarında değil, aynı zamanda daha önce kemiğin bulunmadığı alanlarda da elde edildiğini rapor etmektedir.
Bu sunumda kemik ogmentasyon işlemlerinin nerede ve ne zaman gerektiğini, hangi spesifik klinik endikasyon varlığında hangi ogmentasyon tekniklerinin kullanılmasının etkin sonuçlar sağladığı işlenecektir. Bununla birlikte yönlendirilmiş kemik rejenerasyon prensiplerinin günümüzdeki ve gelecekteki karşılığı olan bilgiler, kanıta dayalı bilimsel veriler eşliğinde değerlendirilecektir.
KATILIM KOŞULLARI :
Adres : Global Diş Hekimliği Derneği Eğitim Salonu, Batı Ataşehir / İstanbul
Ücret : 490 TL (Global Üyelerine Ücretsiz.) *Kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır.
*Kayıtlar öncelik sırasına göre alınacaktır.
Zaman
Bütün Günler (Pazar)